Voorlees Express

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen elke week thuis worden voorgelezen door vrijwilligers. De taalontwikkeling van kinderen wordt hierdoor gestimuleerd. Het gaat hier vooral om kinderen die een taalachterstand hebben en ouders hebben die het moeilijk vinden om voor te lezen. Niet alleen heeft het daarom positieve invloed op de taalontwikkeling van kinderen, maar dit is ook leerzaam voor het hele gezin. Broertjes en zusjes kunnen ook meeluisteren, de taalomgeving wordt in huis verrijkt en het brengt nieuw contact met vrijwilligers.

U kunt deelnamen aan de VoorleesExpress als:

• Uw kind(eren) tussen de 2 en 8 jaar is/zijn
  • Uw kind(eren) de Nederlandse taal moeilijk vind(en)
  • U het moeilijk vindt om voor te lezen
  • U wilt lezen om voor te lezen

Na het project zullen kinderen beter gaan presteren op het gebied van taalvaardigheid. Er is vaak sprake van een wachtlijst om te kunnen deelnemen aan het project. U kunt uw gezin slechts éénmaal opgeven. In Den Haag is de VoorleesExpress gevestigd aan de Witte de Withstraat 119, 2518 CS en u kunt hen bereiken op het nummer 070-4248293 en het e-mail adres denhaag@voorleesexpress.nl. U kunt ook een kijkje nemen op de website van de VoorleesExpress. Klik hier.