Oefenen op het internet

Het is ook goed om met uw kind op het internet te neuzen. Er is namelijk van alles beschikbaar; u kunt bijvoorbeeld rekenoefeningen vinden voor uw kind, maar ook prentboeken om voor te lezen aan uw kind. Het aanbod aan websites die uw kind op een speelse wijze laten leren is enorm. Kinderen vinden deze interactieve en digitale manier van leren en overhoren erg leuk en hebben daarom vaak niet door dat zij daadwerkelijk met school bezig zijn. Het oefenen op het internet is dan ook perfect voor die kinderen die thuis liever spelen dan leren. Enkele websites die zeker een bezoekje waard zijn, zijn de volgende:

• Digischool: Dit is een handige site waar specifieke opgaven zijn te vinden voor alle groepen van de basisschool. Er zijn verschillende opgaven die te maken hebben met verschillende vakken, zoals taal,  rekenen, creativiteit en wereldoriëntatie. Ook leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen op Digischool terecht.
  • Rekenweb: Op rekenweb vindt u alles wat met rekenen te maken heeft. Hier zijn leuke spelletjes te vinden voor uw kind waarmee gebruik gemaakt wordt van verschillende rekenonderdelen. De rekenopgaven zijn gegroepeerd voor elke klas van de basisschool. Zo zijn er dus rekenopgaven speciaal voor kinderen van groep 3 waarmee  geoefend wordt met de stof die zij op school behandelen. Ook zijn er opgaven voor het voortgezet onderwijs. Als uw kind moeite heeft met rekenen is dit zeker een site die u moet bezoeken!
  • Taal-oefenen.nl: Zoals de naam al suggereert gaat deze site over alles wat met het taalonderwijs te maken heeft. De opgaven zijn onderverdeeld in verschillende groepen van de basisschool en daarna weer onderverdeeld naar blokken voor de groepen 2 en 3. Voor de groepen 4 tot en met 8 zijn de opgaven verdeeld in verschillende onderdelen zoals werkwoorden, woordenschat en zinsontleden.  Neem ook een eens een kijkje op Rekenen-oefenen.nl voor verschillende rekenopgaven, Topo-oefenen.nl voor opgaven over topografie en Citotoets-oefenen.nl voor opgaven ter voorbereiding van de Citotoets.
  • Leesmevoor: Op deze site staan tal van prachtige prentboeken die voorgelezen kunnen worden aan uw kind. U kunt ervoor kiezen om het via de website voor te laten lezen of om dit zelf te doen. De website is vooral bedoeld voor jonge kinden.
  • Kids4cito: Op deze site kan uw kind terecht om de Citotoets te oefenen. Deze website is dus speciaal voor kinderen die in groep 8 van de basisschool zitten.